Adaptarea Dune va fi împărțită în două pelicule

Adaptarii cartii Dune se va face in doua pelicule, si din ce se pare primul film in regia lui Denis Villeneuve este programata pentru lansare pe 20 noiembrie 2020. Aceasta noua pelicula va fi adaptata dupa Dune, iar studioul care isi propune sa aduca acest film in prim plan si anume Legendary Pictures, isi doreste sa nu se limiteze doar la un singur film. Din ce se pare pana acum, se pare ca stiudioul are in vedere lansarea a doua filme. Primul volum din seria lui Frank Herbert va avea doua pelicule, aceste pelicule fiind asteptate de un numar mare de persoane.

Scenaristii au stabilit deja acest plan, existand unele elemente de sustinere a acestei intrigi. Conform producatorilor, pana si in roman exista un moment in care se poate opri actiunea. Acesta ar fi motivul pentru care producatorii isi doresc sa faca acest film din doua parti. Zvonuri despre acest film au inceput sa apara inca din anul 2018, atunci cand au fost sustinute multe afirmatii cu privire la el. Chiar si fiul autorului si anume Brian Herbert a fost de acord ca un astfel de film sa fie creat. Se pare ca fiul autorului s-a uitat si asupra scenariului si si-a dat acordul cu privire la film, lucru ce va insemna ca un astfel de film va aparea cat de curand.

In Dune, Paul Atreides este protagonistul. Atat lui, cat si familiei sale ii vor fi incredintate controlul planetei-desert Arrakins, aceasta planeta fiind sursa unor mirodenii nepretuite in tot universul. Aceasta planeta este disputata de un numar mare de familii de nobili, fiecare dorind sa profite de pe urma ei. Tatal protagonistului cade prada intrigilor. Acesta este motivul pentru care Paul se retrage in desert, folosindu-se de ajutorul mamei sale. In desert, el ajunge sa-i intalneasca pe fremeni si anume niste oameni aspri, care au invatat sa traiasca intr-un mediu cat mai dur. Mirodenia este produsa de niste viermi uriasi, pentru care aceasta planeta este recunoscuta in univers.

Protagonistul trebuie sa invete sa supravietuiasca si sa reuseasca sa profite de mirodenia pe care viermii o produc. El ajunge astfel sa se descurce pe o astfel de planeta in care mediul este unul foarte ostil. Filmarile au inceput in ultima saptamana a lunii martie, ele desfasurandu-se in Budapesta, dar si in Iordania. Lansarea, din ce se stie pana acum este programata pentru 20 noiembrie 2020, filmul fiind asteptat de multi.

Related posts

Leave a Comment